Silivri 30. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davamızın dosyasında yer alan resmi yazışma ve belgelerden anlaşıldığı üzere, emniyet yetkililerinin Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımız hakkında başlattığı geniş çaplı teknik ve fiziki takip ile izleme, dinleme ve kontrol faaliyetleri, polis operasyonunun düzenlendiği 11 Temmuz 2018 tarihinden çok daha önce, 2016 senesinde başlatılmıştır.
Yani, emniyet mensuplarımız operasyona başlamadan önce, yaklaşık 2 yıl boyunca 285 arkadaşımızın hepsinin birden telefonlarını, evlerini, işyerlerini, anne-babalarını, akrabalarını, komşularını, arabalarını, –iddianamede– “Dragos ile Stüdyo” olarak nitelendirilen mekanlar başta olmak üzere- sıklıkla gidip geldikleri konut ve iş yerlerini, hatta market, kuaför, bakkal gibi düzenli olarak alış-veriş yaptıkları semt esnafları da dahil, hayatlarının neredeyse her anını izlemiş, dinlemiş ve takip etmişlerdir.
Operasyon tarihinden yaklaşık 4-5 ay öncesine gelindiğindeyse, husumetli müştekilerin hakkımızda ileri sürdükleri sözüm ona “örgüt” ve “cinsel eylemler” konulu itham ve isnatlar sebebiyle, 2016 senesinden bu yana devam eden bu izleme, dinleme, takip ve kontrol çalışmalarının dozu da olağanüstü düzeyde artırılmıştır. Buna göre emniyet mensuplarımızın 2 yıl boyunca, Adnan Bey ve arkadaşlarımız hakkında gerçekleştirdikleri bu eşine az rastlanır düzeydeki çalışma ve faaliyetlerden bizim tespit edebildiklerimizden bazıları şöyledir;
Ancak, emniyet mensuplarımız tarafından üstün bir çaba sarf edilerek yürütülen bu olağanüstü teknik ve fiziki takip ile izleme ve dinleme faaliyetleri sonucunda NE ARKADAŞLARIMIZIN TELEFON KONUŞMALARINDA KANUNLARA AYKIRI TEK BİR KELİME veya CÜMLEYE NE DE EVLERİMİZİN ÇÖP ve ATIKLARINDA HAKKIMIZDA İLERİ SÜRÜLEN SUÇLAMALARA İLİŞKİN TEK BİR SUÇ DELİLİNE RASTLANMAMIŞTIR. AYRICA YAŞADIĞIMIZ ve SIKLIKLA GELİP GİTTİĞİMİZ YERLERDEKİ İZLEME ve SEMT SAKİNLERİYLE YAPILAN GÖRÜŞMELERDE DE ŞÜPHELİ veya ŞAİBELİ TEK BİR KAYDA DA RASTLANMAMIŞTIR.
Yani emniyet mensuplarımız tarafından devletimizin tüm imkanları ve ileri teknolojileri kullanılarak sarf edilen bu olağanüstü izleme, dinleme, takip ve kontrol çalışmaları sonucunda, ALEYHİMİZE OLABİLECEK TEK BİR SOMUT BULGU VEYA DELİL BULUNAMAMIŞ, husumetli müştekiler tarafından HAKKIMIZDA İLERİ SÜRÜLEN TÜM İDDİA ve İTHAMLARIN DÜZMECE BİRER İFTİRADAN İBARET OLDUKLARI böylelikle BİRKEZ DAHA KANITLANMIŞTIR. |
Ayrıca, tüm bunların ötesinde; davamızın husumetli müştekileri ile yargı ve emniyet içerisinde yapılanmış illegal kripto bağlantılar kullanılarak
ANCAK ARKADAŞLARIMIZ İLE BU KIZLAR ARASINDA HERHANGİ BİR CİNSEL İLİŞKİ VEYA BİR YAKINLAŞMA YAŞANMADIĞI, ŞİKAYETÇİ YAPMAK AMACIYLA ÖNCEDEN ÇALIŞTIRILIP HAZIRLANAN, TEMBİHLENEN KIZLAR DA HER DEFASINDA KENDİLERİNE ELLERİ BOŞ DÖNDÜKLERİNDEN DOLAYI, KUMPAS ÇETESİNİN BU PLAN VE TUZAKLARI DA SONUÇSUZ KALMIŞ BULUNMAKTADIR. |
Kurdukları tüm plan ve tuzaklara rağmen her defasında hüsrana uğrayan ve planları sonuçsuz kalan kumpas çetesi, son çare olarak tüm arkadaşlarımıza birden, eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan emniyet operasyonuna güvenip bel bağlamışlardır.
Ne var ki 100'den fazla adrese birden, sabaha karşı ve ansızın gerçekleştirilen polis operasyonu da, kumpas çetesinin derdine bir çözüm olmamıştır. Çünkü eş zamanlı olarak gerçekleştirilen bu emniyet operasyonunda;
ÖZETLE;
Sayın Adnan Oktar ve arkadaşlarımıza yönelik olarak gerçekleştirilen emniyet operasyonu öncesinde, yine emniyet mensuplarımız tarafından 2 yılı aşkın süreyle hakkımızda yürütülen teknik takip, inceleme ve olağanüstü espiyonaj çalışmalarına rağmen, hakkımızda ileri sürülen gerçek dışı itham ve iddiaları doğrulayabilecek tek bir somut bulgu veya delil elde edilememiştir.
Ayrıca, bu kumpası düzenleyen derin devlet çetesinin aleyhimizde delil oluşturabilmek amacıyla özenle seçip çalıştırdıkları ve aramıza soktukları şikayetçi olarak devşirilen kızlar da kendilerinden bekleneni vermemiş ve kumpas çetesinin istediği sahte delilleri oluşturamamışlardır.
Son aşamada tüm arkadaşlarımıza yönelik olarak ve eş zamanlı düzenlenecek emniyet operasyonundan medet umulmuş, ancak bir gece yarısı 100'den fazla adrese aynı anda yapılan polis operasyonunda da değil aleyhimizde tek bir delil veya somut bulguya tek bir uygunsuz duruma dahi rastlanmamıştır.
Bu vesileyle,
Camiamıza yönelik olarak Temmuz 2018 tarihinde düzenlenen polis operasyonu öncesinde, emniyet mensuplarımızın 2 yıl boyunca hakkımızda yürüttükleri olağanüstü teknik ve fiziki takip ile izleme ve dinleme faaliyetleri sayesinde; Adnan Bey ve arkadaşlarımız hakkında ileri sürülen tüm itham ve isnatların, KUMPAS ÜRÜNÜ APAÇIK BİRER İFTİRADAN İBARET OLDUKLARI BİR KEZ DAHA TEYİT EDİLMİŞ BULUNMAKTADIR.
Değerli kamuoyunun bilgilerine sunarız.
Saygılarımızla...